Studio 52nd

Sinds januari 2013 ben ik verbonden aan deze club als kostuumontwerpster en heb sindsdien al de meest uiteenlopende personages mogen maken: Een blauwe steen die veranderde in een Dodo. De vork Vorktonius en de mond Helmond, keizers, prinsessen, beesten, voetballers en boeven. Ook komend seizoen zal ik dit blijven doen.

Over Studio 52nd

Visie:
Kinderen die opgroeien in een sociaaleconomisch arm milieu lopen op meerdere gebieden sneller een achterstand op en worden blootgesteld aan een groter risico om in een negatieve spiraal terecht te komen, die hen omringt met ervaringen die uiteindelijk de ontwikkeling van hun eigenwaarde en zelfvertrouwen belemmeren.

Wij zijn van mening dat juist op deze groep kinderen uit een kansarme wijk ingezet moet worden met alle mogelijke middelen: ‘To overserve the underserved’. Studio 52nd ziet het als haar maatschappelijke taak de kinderen die op de achterste rij terecht komen letterlijk en figuurlijk een plek op het podium te bieden en een groot applaus te geven. Juist kinderen die kansarm genoemd worden verdienen kansen om hun talenten en kracht te ontdekken.

Missie:
Studio 52nd helpt kinderen uit kansarme wijken hun verborgen creatieve talenten te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te vergroten door ze samen te brengen met professionele kunstenaars met wie ze theater- en filmvoorstellingen maken.

Hier onder een kort filmpje van de voorstelling Mozart met dubbel O, een samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest:
http://www.youtube.com/watch?v=ukFps8cPBgg

52nd samenvatting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.